Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Travel vår på besøkssenteret

Travel vår på besøkssenteret

25. juli 2019

Det har vært en travel vår for Besøkssenter våtmark Jæren med mange kjekke arrangementer og besøk på alle de tre sentrene våre. 

I februar inviterte vi elever fra Hå kommune til  fuglekassesnekring på friluftsfyret Kvassheim. Interesserte unger fikk lære om det rike fuglelivet der ute, og fikk snekre sine egne fuglekasser til å henge opp i nærmiljøet.

De neste månedene fikk vi også besøk på  Mostun av skolelever og barnehageunger som vill snekre kasser til småfuglene og lære om våtmarkene og fuglene der.

 

Undervisningssesongen ble avsluttet med fuglevandringer for elever i den videregående skole hvor ornitolog Øyvind Gjerde tok med seg elevene på tur for å høre på fuglesang og lære seg mer om fuglenes verden.

Av arrangementer har vi feiret våtmarksdag, og verdens miljødag. Vi har hatt trekkfugldag, humledag, og strandrydding med Jæren friluftsråd. På slutten av året fikk vi også besøk av kunstnere som jobber med plastsøppel i havet. Det blir utstilling på friluftsfyret Kvassheim til høsten med disse bildene.

Vi  satser på å få til minst like mange spennende arrangementer det kommende halvåret, og gleder oss til å ta imot elever igjen når skolene starter opp.

Ta gjerne kontakt hvis dere vil komme på besøk til oss!

Forrige nyhet

Feiring av verdens våtmarksdag

15. februar 2019

Me hadde ei flott fering av verdas våtmarksdag på Mostun. Det var mellom 400 og 500 små og store som var innom og fikk snekre fuglekassar, smake på afghansk suppe og læra meir om våtmarkene og fuglane som lever i og rundt våtmarkene. For ein kjekk dag!

Neste nyhet

Arrangementsoversikt høsten 2019

12. august 2019

Ringmerking, trekkfugldag og mye mer! Sjekk ut det kjekke programmet vårt for denne høsten!