Velg en side

Vi lanserer fuglesekken!

 Har du lyst til å lære mer om fugl, men mangler utstyret? Fortvil ikke! Vi har lansert fuglesekken ved våre tre delsentre på Mostun, Orre og Kvassheim. Fuglesekken er en sekk som inneholder alt du trenger for å lære mer om fugl, og som du kan låne gratis i sentrenes åpningstider. Sekkene inneholder 5 forskjellige poser med fokus på forskjellige tema innen fugl. Les videre for å lære mer om sekkenes innhold.  

POSE 1

I denne posen finner du et hefte om fuglekikking, en kikkert og en fuglebok. Tips om hvordan man bruker en kikkert finner du i fugleheftet. Her finner du også en fuglebingo, og tips til steder rundt senteret hvor det er bra å kikke på fugl. Dette gir muligheter for å utforske fuglelivet i ditt nærområde. Heftet kan du gjerne ta med deg hjem. Hvor mange fugler klarer du å se?

POSE 2

Visste du at fugler også har forskjellige «språk», slik som oss mennesker? Ved å lytte til fuglelyder kan vi kjenne igjen fugler – helt uten at vi trenger å se dem. I denne posen ligger en MP3-spiller med fuglelyder. For hver fugl er det to lydspor – et som forklarer fuglelyden og hva du skal høre etter, og et som kun er fuglens lyd. Her kan du utforske hvordan ulike fugler høres ut.

 

POSE 3

Vingespenn er målet på hvor langt det er fra vingespiss til vingespiss på en fugl. Hvis du strekker armene dine helt ut, vil du få «vingespennet» ditt hvis du måler avstanden fra fingerspiss til fingerspiss. I denne posen finner du et tau hvor det er festet 6 kort.  Ta ut tauet, og strekk det ut på bakken. Avstanden fra enden med rød teip til kortet er vingespennet til fuglen på kortet. Hvor langt er ditt «vingespenn» i forhold til disse fuglene? Hvem i gruppa har lengst «vingespenn»?

 POSE 4

I denne posen finner du et aktivitetshefte om fugl, som du kan gjøre både inne og ute.  Lær navnet på ulike deler hos fugler, lær om føtter og nebb, tegn og fargelegg din egen fantasifugl, og hjelp fuglen å finne veien hjem til reiret sitt. Ta gjerne med aktivitetsheftet hjem.

POSE 5

Trekkfugler er fugler som flyr til varmere land om høsten, og kommer tilbake til Norge om våren. Noen trekkfugler reiser langt, andre trekker til nærmeste naboland – som Danmark eller England. I denne posen kan du utforske tre fugler som trekker ulike distanser, og sammenlikne vekten til fuglene. Vekten som henger på kortet, tilsvarer omtrent fuglens vekt.

Åpningstider Mostunkaféen

Søndager fra kl. 11.00 til 15.30

Torsdager ved arrangement fra 18.00-21.00

Åpningstider Friluftsfyret Kvassheim og Friluftshuset på Orre
Januar- oktober: Lørdager og søndager  kl 11.00 – 16.00

Forrige nyhet

Sommer ved Mosvatnet og Jærkysten

16. juni 2023

Gjennom hele sommeren arrangerer vi kjekke aktiviteter for barn og unge ved alle våre tre delsentre: Mostun natursenter, Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. Les mer om sommerens tilbud her!

Neste nyhet

Vi feirer verdens våtmarksdag!

01. februar 2024

Visste du at bare 10 min opphold i en våtmark kan ha en positiv innvirkning på vår mentale helse? Les mer om våtmarkenes mange viktige funksjoner her!