Nyhetsarkiv

Sigrid er ny naturveiledar

Sigrid Tveitnes gler seg til å starta som naturrettleiar hos Besøkssenter våtmark Jæren.

Travel vår på besøkssenteret

Det har vært en travel vår for Besøkssenter våtmark Jæren med mange kjekke arrangementer og besøk på alle de tre sentrene våre. 

Feiring av verdens våtmarksdag

Me hadde ei flott fering av verdas våtmarksdag på Mostun. Det var mellom 400 og 500 små og store som var innom og fikk snekre fuglekassar, smake på afghansk suppe og læra meir om våtmarkene og fuglane som lever i og rundt våtmarkene. For ein kjekk dag!

Humleundervisning på Orre

1.klassinger frå Jæren har i haust lært meir om dei viktige humlene på Besøkssenter våtmark Jæren

Dette er utstillingen på Kvassheim

På Friluftsfyret Kvassheim finner du utstillinger om de viktige våtmarkene, men også om redningshistorien langs jærkysten. Les mer om utstillingene her.  

Vel gjennomført sommerskole på Friluftshuset Orre

Elever fra Sandnes og Johannes læringssenter har vært på sommerskole på Friluftshuset Orre for å lære mer om de unike våtmarksområdene våre – og selvfølgelig for å kose seg ved en av norges vakreste sandstrender.

 

Åpningstider og informasjon

Vi har tre sentre som vi åpner for skoleklasser og andre som har booket undervisning med oss. Vi har også faste åpningstider, hvor publikum kan besøke utstillinger, kjøpe noe godt i kafeen, eller bare ta seg en pause og spise medbrakt matpakke i vakre våtmarksområder.

Lurer på noe annet? Har du en skoleklasse som vil være med på undervisning? Lurer du på noe om våtmarkene på Jæren? Har du en bedrift som vil besøke oss? Vil du leie noen av lokalene? Du er alltid velkommen til å kontakte oss!

 

 

Mostun natursenter

Åpent for publikum torsdag mellom 17 og 20 og søndag mellom 12 og 15, samt når vi har undervisning og andre arrangement. Stengt i skolens sommerferie. Les mer på mostun.no

Friluftsfyret Kvassheim og Friluftshuset Orre

Like åpningstider begge steder:

Januar - november

Åpent søn- og helligdager 11.00 - 16.00

I perioden 24. juni til 16 august 
Hverdager (ikke lørdager)  kl 11.00 - 16.00

Mer info på Jæren Friluftsråd sine sider.