Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Feiring av verdens våtmarksdag

Feiring av verdas våtmarksdag

15. februar 2019

Me hadde ei flott fering av verdas våtmarksdag på Mostun. Det var mellom 400 og 500 små og store som var innom og fikk snekre fuglekassar, smake på afghansk suppe og læra meir om våtmarkene og fuglane som lever i og rundt våtmarkene. For ein kjekk dag!

Verdas våtmarksdag feriast over heile verda og er ein dag som brukast til å sette fokus på kor viktige våtmarkene våre er. I år var temaet klimaendringar.

Våtmarkene våre er viktige for klimaet på fleire måtar. Dei fungerar som ein svamp ved store mengder nedbør. Det er viktig å halde på våtmakrene for å unngå oversvømming. Våtmarkene er og viktige i å binde karbon som ein ikkje vil ha opp i atmosfæren. I tillegg kan sjøgras ta opp store mengder karbondioksid og nokre våtmarker kan fungere som ein barriere mot flaum. Jæren har nokre av dei viktigaste våtmarkene i landet, og fleire av våtmarkene våre har internasjonal vernestatus, det er noko vi synest er verdt å feira!

Forrige nyhet

Arrangementsoversikt våren 2019

12. februar 2019

Velkommen til Besøkssenter våtmark Jæren 2023!

Neste nyhet

Travel vår på besøkssenteret

25. juli 2019

Det har vært en travel vår for Besøkssenter våtmark Jæren med mange kjekke arrangementer og besøk på alle de tre sentrene våre.