Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Nasjonal sentersamling hos Besøkssenter våtmark Jæren

Nasjonal sentersamling hos Besøkssenter våtmark Jæren

01. november 2022

 

Storfint besøk på Jæren! Miljødirektoratet valgte i 2022 ut Jæren til sin årlige samling for alle landets autoriserte besøkssentre. Onsdag 26. og torsdag 27. oktober kom nærmere 80 deltakere fra fjern og nær for å utveksle erfaringer, inspirere og å lære mer om ulike tema tilknyttet besøkssentrene. 

Besøkssenter våtmark Jæren fikk i forrige uke storfint besøk fra landets i alt 36 autoriserte besøkssentre, som inkluderer besøkssenter for nasjonalpark, våtmark, rovdyr, villrein og verdensarv. Selve konferansen utartet seg på Mostun natursenter i konferansesalen på Inge Steenslands Hus. Størsteparten av onsdagen gikk til en spennende foredragsrekke. I programmet var blant annet erfaringsutveksling om produksjon av utstillinger og inspirerende innlegg om naturveiledning. Etter endt program på onsdagen, ble det tid til både middag og sosialt samvær på kveldstid på hotellet.

Etter spennende innlegg om blant annet forskning og sosiale medier, gikk torsdagen med til en utflukt til Besøkssenter våtmark Jærens to andre delsentre – Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. På Kvassheim fikk deltakerne en omvisning på senteret, og ornitolog Øyvind Gjerde ga dem en innføring i fuglelivet i Kvassheimsbukta. På Orre fikk deltakerne bli med på tur i bakdynelandskapet sammen med botaniker Audun Steinnes, i tillegg til omvisning på senteret. 

I en ellers regnfull høst, var været upåklagelig – 12 grader og lett skyet.   

Tusen takk for besøket, velkommen igjen!

 

Følg Facebook-sida vår for flere innlegg om våtmark og andre aktiviteter.   

Forrige nyhet

Arrangementsoversikt høsten 2022

10. august 2022

Ørretvandring, trekkfugldag, havdag og mye mer! Velkommen til Besøkssenter våtmark Jæren høsten 2022!

Neste nyhet

Våtmarksløftet er i gang!

09. februar 2023

Alle de seks autoriserte våtmarkssentrene fra Ørlandet i nord til Lista i sør var samlet på Ilene til åpning av den faglige delen av Våtmarksløftet. Dette skjedde på selveste verdens våtmarksdag 2. februar!