Velg en side

Sommerens program

Hurra! Også i år arrangerer vi Sommer ved Mosvatnet og Sommer ved Jærkysten. Gjennom hele sommeren arrangerer vi kjekke aktiviteter for barn ved alle våre tre delsentre: Friluftshuset på Orre, Friluftsfyret Kvassheim og Mostun natursenter. Les videre for å få vite mer om sommerens aktiviteter. 

Sommer ved Mosvatnet

Stavanger kommune gir også i år støtte til vårt åpne sommerferietilbud på Mostun natursenter som del av Barnas sommer. Gled deg til å delta på kjekke aktiviteter, lær noe nytt om naturen rundt deg, få stempel i stempelkortet, og kjemp om å bli Mosvatnets mester også i år! Aktivitetene er nye, men opplegget er kjent fra tidligere år.

De seks oppgavene du kan samle stempel i vil være:

(1) Tre-rebus (trebus)

Lær mer om trærne rundt deg, og løs en morsom rebus.

(2) Vingespenn

Mål ditt eget vingespenn, og sjekk hvilken fugl som har samme vingespenn som deg. Du får også et aktivitetshefte om fugl som du kan løse hjemme eller her hos oss. 

(3) Våtmarksvenn

Lær om de viktige våtmarkene. Kanskje avlegger du våtmarksløftet?

(4) Insektsvenn

Fang insekter og sjekk dem ut under mikroskop! 

(5) Dyrenes femkamp

Bli med på 5 kjekke lekeoppgaver; mat flaggermus med mygg, balanser som et ekorn, hopp som ei gaupe, hakk som en hakkespett eller gå som en trane!

(6) Økosystemjenga

Bygg jenga med økosystemklosser. Fjern klosser og sjekk hvilken art det er som ender med å velte hele lasset!

 
Åpningstider
Alle dager i skolens sommerferie, fra 23. juni – 18. august (unntatt lørdager) fra 11:00-15:00. 
Har du gjort alle oppgavene til Sommer ved Mosvatnet? Snu stempelkortet, og bli med på Sommer ved Jærkysten!
 

Sommer ved Jærkysten

Sommer ved Jærkysten er et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren Friluftsråd, og foregår på de to sentrene Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. Under finner du en oversikt over de ulike aktivitetene ved disse sentrene. Fullfører du alle oppgavene ved ett senter, eller to oppgaver på hvert senter, blir du med i trekningen av flotte natur- og friluftspremier. 

Få stempelkort, løs oppgavene og vinn premier! Alle som deltar, får medalje. Løser du alle oppgavene, er du med i trekningen av flotte premier. Det vil være tre oppgaver ved hvert av sentrene:

Friluftshuset på Orre

Økosystem-klosser
Alle arter har sin plass i et økosystem. Hvis vi ser for oss et økosystem som en murvegg, kan vi tenke oss at hver murstein er en art. Hva skjer med denne veggen når vi begynner å fjerne arter, stein for stein? Hvor mange arter kan du fjerne fra økosystemet før veggen kollapser? 

Lupe-bingo
Se på ulike preparater under lupen, og se om du kan finne de ulike tingene på bingobrettet ditt. Klarer du å få bingo? 

Perl en måke
Visste du at det finnes mange forskjellige typer måke i Norge? Lær mer om de litt misforståtte måkene, og perle deg en helt egen måke! Hvilken art velger du? 

Friluftsfyret Kvassheim

Fuglesekken
Løs kjekke oppgaver om fugl ved hjelp av fuglesekken. Klarer du å løse alle oppgavene? 

Natursti
Gå naturstien og test dine kunnskaper om naturen på Jæren i området rundt fyret.

Lag en fisk!
Begrepet våtmark inkluderer saltvann ned til 6 meters dybde. Det finnes masser av fisk i våtmarkene langs Jærkysten. Kom til Friluftsfyret, og lag din egen fantasifisk!

Åpningstider i sommer
Alle dager (unntatt mandag) i sommerferien (25. juni – 18. august) fra 11-16. Har du gjort alle oppgavene på Jæren? Snu stempelkortet, og bli med på Sommer ved Mosvatnet

Lykke til

Forrige nyhet

Vi feirer verdens våtmarksdag!

01. februar 2024

Visste du at bare 10 min opphold i en våtmark kan ha en positiv innvirkning på vår mentale helse? Les mer om våtmarkenes mange viktige funksjoner her!