Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. En hel dag med læring – Plastforsøpling, plastkunst og den unike naturen

En hel dag med læring – Plastforsøpling, plastkunst og den unike naturen

02. august 2021
Fra 9.-15.juni fikk blide elever fra Klepp kommune være med på en full dag med spennende og kreativ læring på Friluftshuset på Orre. 

 

Gjennom en hel skoledag fikk elevene lære om den unike naturen og bakdynelandskapet som omgir Friluftshuset, samt artene som befinner seg der. I tillegg hjalp elevene til med strandrydding langs Orrestranden og lærte om utfordringene og påvirkningen plastforsøpling har på naturen og særlig fuglelivet. Både naturveileder Sigrid fra Besøkssenter våtmark Jæren og plastkoordinator Magnus Utsogn fra Jæren friluftsråd var imponert over kunnskapen elevene i Klepp kommune allerede hadde om plastforsøpling i naturen og hvor gode de var til å hjelpe til med å rydde.

I andre del av opplegget fikk elevene utfolde seg kreativt ved å skape fugler, fisker og insekter ved hjelp av små plastbiter i samarbeid med kunstnerduoen Prestgaard/Andersen, i deres kunstprosjekt Verken fugl eller fisk. Alle de kjempeflinke elevene skapte fantastisk flotte bilder som snart henges opp i en ny utstilling på Friluftshuset på Orre. Vel møtt! 

 

Undervisningopplegget var et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren, Jæren friluftsråd og kunstnerduoen Prestgaard/Andersen.

Følg Facebook-sida vår for flere innlegg om våtmark og andre aktiviteter.   

Forrige nyhet

Undervisningstilbud - Våren og høsten 2021

19. februar 2021

Undervisningstilbudet vårt for våren og høsten 2021 er på plass. Hjertelig velkommen er du og din klasse.

Neste nyhet

Arrangementsoversikt høsten 2021

03. august 2021

Bakdynedag, trekkfugldag, fuglematverksted og mye mer! Velkommen til Besøkssenter våtmark Jæren 2021!