Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Vel gjennomført sommerskole på Friluftshuset Orre

Vel gjennomført sommerskole på Friluftshuset Orre

02. juli 2018

I uke 26 ble det arrangert sommerskole for elever ved Sandnes og Johannes læringssenter på Friluftshuset Orre. 120 personer deltok på sommerskolen, som var fordelt over 4 dager. Tilbudet var satt sammen av Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren Friluftsråd.

Rakel Alvestad fra Besøkssenteret stod for naturveiledning om landskapsutformingen, planter og dyr, og viktigheten av Jæren våtmarkssystem. Turen gikk fra Friluftshuset igjennom landskapet ut til stranden, og “wow”-faktoren var høy i alle gruppene da de kom over strandkanten og så Norges lengste (og flotteste?) sandstrand. Orrestranden er så heldig å kunne flagge med Blått Flagg, et internasjonalt miljøsertifikat som stiller krav til både vannkvalitet og bærekraftig utvikling. 

Elevene ble også kjent med den flotte våtmarksutstillingen inne. Denne består av utstoppede fugler, plakater og interaktive skjermer der du kan lære mer om landskapet og hva som bor der – fra ytterst ved sandstranden og innover i dynelandskapet. Utstillingen ble tatt aktivt i bruk da det viste seg at den inneholdt svarene til quizen vår. Mange var så ivrige at de slett ikke ville gi fra seg svar-arket før alle oppgavene var besvart.

Tross ett par dager med kald vind og en dag med tett tåke var stemningen like god alle dager. Siste dagen glimtet til med flottest vær og strålende sol, helt perfekt for noen runder med kubb, boccia og frisbee kasting. Disse spillene hadde vi stor glede av alle dagene. 

Vi har hatt flotte dager med masse herlige folk, og de positive tilbakemeldingene vitner om at vi ikke var de eneste som hygget oss.

Forrige nyhet

Arrangementsoversikt hausten 2018

20. juni 2018

Ringmerking, fotokurs og juleverkstad. Velkommen til Besøkssenter våtmark Jæren hausten 2018!

Neste nyhet

Suksessrik open dag på Revtangen ornitologiske stasjon

27. august 2018

Årets fyrste arrangement vart halde på Revtangen Ornitologiske Stasjon i samarbeid med Stavanger museum. I strålande vær fann nærare 180 store vegen for å kome tett på det som vart fanga i nettet.