Velg en side

Sommerens program

31. mai 2022

Gjennom hele sommeren arrangerer vi kjekke aktiviteter for barn ved alle våre tre delsentre: Friluftshuset på Orre, Friluftsfyret Kvassheim og Mostun natursenter. Les videre for å få vite mer om sommerens aktiviteter. 

Sommer ved Mosvatnet

 

Fra 23. juni – 17. august kan du komme innom Mostun natursenter, Stavanger kunstmuseum og Mosvangen Camping for kjekke oppgaver og aktiviteter. Under finner du en oversikt over oppgavene.  Det er det samme hvilken rekkefølge du gjør oppgave i, men start gjerne ferden din på Mostun. Alle som fullfører tre oppgaver får medalje, og de som fullfører alle oppgavene blir med i trekningen av flotte natur- og friluftspremier. 

Naturbingo

Naturen har mange skjulte skatter – klarer du å finne dem? Naturveileder Ellinor er med og forteller. Oppgaven foregår ved Mostun natursenter.

På villspor

Bli med på en reise ut i villmarka, hvor farer lurer. Klarer du å komme deg trygt tilbake til start? En spennende sporløype hvor dine ferdigheter vil bli satt på prøve! Oppgaven foregår ved Mostun natursenter. 

Insektsvenn

Lag ditt eget insekt! En maur, en bie, en marihøne, eller kanskje et helt nytt insekt som ingen har sett før? Kun fantasien setter grenser! Oppgaven foregår inne på Inge Steenslands hus på Mostun natursenter. 

Mosvatnet rundt

Utfordre både hjernen og kroppen i en sporløype rundt Mosvatnet. Oppgaven hentes på Mostun natursenter. 

Linjer

Skjerp ditt blikk på veien rundt Mosvannet; let etter linjer i naturen og ta bilder av de du finner. Linjer finner du over alt rundt deg; som organiske linjer i trærnes grener, din egen skygges kontur eller i skillet mellom vann og land langs vannkanten. Oppgaven hentes på Stavanger kunstmuseum. 

Camping-sjef

Hjelp camping-gjestene å finne veien rundt på campingen ved å lage et kart over området, og lag en liste med regler som de besøkende skal følge. Oppgaven hentes på Mosvangen Camping. 

Sommer ved Mosvatnet er et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren, Naturvernforbundet i Rogaland, Stavanger kunstmuseum, Mosvangen Camping og er gjort mulig gjennom støtte fra Stavanger kommune. 

Åpningstider

Mostun natursenter 

Man-fre, søn: 11.00-15.00

Stavanger kunstmuseum

Man-ons, fre-lør: 11.00-16.00, tors: 11.00-19:00, søn: 11.00-17.00

Mosvangen Camping

Man-søn: 10.00-20.00

 

 

Sommer ved Jærkysten

Sommer ved Jærkysten er et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren Friluftsråd, og foregår på de to sentrene Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. Sentrene vil være åpne hver dag (untatt mandag) fra 11-16, fra

25. juni – 14. august. Under finner du en oversikt over de ulike aktivitetene ved disse sentrene. Fullfører du alle oppgavene ved ett senter, eller to oppgaver på hvert senter, blir du med i trekningen av flotte natur- og friluftspremier. 

Friluftshuset på Orre

Natursti

Test dine fuglekunnskaper i naturstien på uteområdet rundt friluftshuset. Kart og oppgaveark får du utdelt i kaféen. Lån gjerne med en fuglebok på ferden. 

Eggsperten

Finner du alle eggene vi har gjemt i utstillingen, og klarer du å finne ut hvem som har lagt egget? 

Sommerfugl

Lag din helt egen sommerfugl! Kun fantasien setter grenser. 

Friluftsfyret Kvassheim

Natursti

Test dine fuglekunnskaper i naturstien på uteområdet rundt friluftshuset. Kart og oppgaveark får du utdelt i kaféen. Lån gjerne med en fuglebok på ferden. 

5-kamp

Utfordre deg selv i ulike øvelser på tunet – ala Mesternes mester! Test både din styrke, treffsikkerhet og utholdenhet i disse 5 forskjellige øvelsene. Klar, ferdig, GÅ! 

Miljø-vokter

Kan du forskjellen på en plastbit og en fisk? Hjelp oss å fiske opp og sortere uønsket plastsøppel fra det viktige dyrelivet som lever i havet. 

Som en del av Sommer ved Mosvatnet og Jærkysten arrangerer vi Flaggermusnetter ved alle våre tre delsentre i sommer. Trykk her for å lese mer om dette.

Velkommen, og lykke til! 

Forrige nyhet

Arrangementsoversikt våren 2022

10. februar 2022

Trekkfugldag, påskemysterium, mosedag og mye mer! Velkommen til Besøkssenter våtmark Jæren våren 2022!

Neste nyhet

Flaggermusnetter i sommer

31. mai 2022

I sommer arrangerer vi Flaggermusnetter ved alle våre tre delsentre. Trykk her for å lese mer!