Velg en side
<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> HjemNyheteneArrangement og undervisning avlyses til og med påske<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Full rulle med undervisning i strandryddeuka på Friluftshuset Kvassheim 

14. september 2020

Over 200 skoleelever fra Klepp, Time og Hå kommune var i løpet av Strandryddeuka 2020 innom Friluftshuset Kvassheim for å lære mer om blant annet marin plastforsøpling! 

Friluftsveileder Magnus Utsogn fra Jæren friluftsråd og naturveileder Sigrid Tveitnes i BVJ hadde full undervisningsuke med mange kjekke elever på Kvassheim fyr fra 7.-11. september. Elevene som deltok på undervisningsopplegget som ble utviklet som en del av Strandryddeuka, fikk i løpet av den alternative skoledagen lære om marin plastforsøpling, de viktige våtmarksområdene langs Jærkysten (med spesielt fokus på området rundt Kvassheim fyr) og hvorfor det er viktig å rydde nettopp slike områder for plastsøppel. I tillegg til å få undervisning og omvisning på fyret, ble samtlige skoleklasser busset ut til et område for å rydde plastsøppel. Den store hengeren til Jæren Friluftsråd ble fullt opp av masse forskjellig marint søppel etter ryddingen. Det var enormt kjekt å se det store engasjementet for marin forsøpling blant alle de superflinke elevene som var med. 

Forrige nyhet

Arrangementsoversikt høsten 2020

01. september 2020

Sjekk ut vårt nye høstprogram! Håper vi sees på et av våre arrangement.

Neste nyhet

Nytt puslespel på Kvassheim Fyr

29. januar 2021

EIT ØKOSYSTEM ER SOM EIT PUSLESPEL Alt og alle som lev i naturen er avhengig av kvarandre for at naturen skal fungera. Alle har kvar sin plass - på same måte som bitane i eit puslespel. Klarar du å leggja heile puslespelet?