Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Besøk Norges lengste sandstrand i sommer

Besøk Norges lengste sandstrand i sommer

23. mai 2018

Visste du at Orrestranda er Norges lengste og også en av landets reneste? 

 

I 2017 ble Orrestranda en del av den eksklusive listen over strender og marinaer i 48 land som kan smykke seg med det internasjonalt anerkjente miljømerket blått flagg. For å kunne heise det blå flagget må flere krav være oppfylte, det gjelder badevannskvalitet, ryddige omgivelser og toalett. I tillegg er det krav til førstehjelpsutstyr og livredningsutstyr.

I tillegg til dette, er altså Orrestranda Norges lengste sandstrand – og stranden med omkringliggende områder er et verdifullt og viktig våtmarksområde. Du kan lese mer om våtmarkene på Jæen og Orre på våre nettsider, her.

Tar du turen til Orre i sommer, kan du i tillegg til å besøke stranden, også besøke varmestuen. Her er det åpen kafé, og du kan også besøke vår utstilling om våtmark og natur på jærstrendene. I perioden 25. juni til 17. august er det åpent alle dager, utenom lørdag fra kl. 11.00-17.00. Du finner åpningstider ellers i året her.

 

 

Forrige nyhet

Fuglekassesnekring på Orre

24. april 2018

Over 150 elevar har vært på naturveiledning om våtmark og fuglar, og snekra seg kvar sine fuglekassar til odel og eie.

Neste nyhet

Med ein ornitolog langs Mosvatnet

04. juni 2018

Det er registrert omlag 150 ulike fugleartar ved Mosvatnet, ornitolog Øyvind Gjerde lærar lokalbefolkninga meir om desse.